Emma Cogswell, verksam i Storbritannien

Emma Cogswell är utbildad ljusdesigner och har över 20 års erfarenhet i branschen. Hon bor och verkar i London där hon har ett stort nätverk av ljusdesigners. Förutom ljusdesign fokuserar hon på mentorskap, projektledning och att vara domare i ljusdesigntävlingar.

Emma tog examen från Oxford Brookes University, efter att ha studerat inredningsdesign. Direkt efter examen fick hon jobb hos Mary Rushton-Beales på Lighting Design House i London. Det var från början ett sexveckorskontrakt som slutligen varade i 11 år.  Jobbet var spännande och fick henne att stanna kvar i ljusdesignbranschen.

Emma har haft stor glädje av Marys handledning under sin karriär och har försökt föra vidare mentorskapet och inspirera andra på samma sätt genom att engagera sig i olika utbildningar och belysningsföreningar.

Under två årtionden har Emma varit konsult på IALD (International Associations of Lighting Designers), flera ljusdesignföretag och andra branschorganisationer och företag inom byggindustrin. Emma inspireras av miljöer, dess invånare och att skapa berättelser om dem med ljuset som redskap.

Som tidigare ansvarig för IALD, branschföreningen som är partner till Lights in Alingsås, har Emma varit i Alingsås flera gånger men detta blir första gången som hon axlar rollen som workshopledare. Hon är extra glad att vara i Alingsås under jubileumsåret och att få utforska den senaste tekniken från de olika leverantörerna som sponsrar Lights in Alingsås.