JACKSON STIGWOOD

Jackson Stigwood är en australiensk ljusdesigner med säte i Melbourne.

Han är medgrundare av A Billion Suns, som är en självständig ljus design praktik. Deras mott är ”Vi är passionerade av belysning i alla dess former och vi omfamnar ny teknik.”

Som ljusdesigner arbetar han med ledare för att skapa progressiva arkitektoniska- och inredningsområden inom stads- och landsbygdsmiljöer. A billion Suns använder en designprocess som förstår dina önskemål och balanserar detta med riktiga parametrar för att leverera skräddarsydda och framgångsrika belysningslösningar.

Jackson har svenska förfäder och han har en stark önskan att få lära sig mer om Sverige, dess kultur, samhälle och människor. Med detta i bakgrunden kommer han att försöka ha en neutral syn på Alingsås och vill försöka hitta de välkända elementen inom stadsmiljön som långsamt blivit osynliga för invånarna i staden.

Genom workshopen kommer Jackson att leda sitt team för att skapa och etablera sätt som kan ge ny uppskattning till dessa osynliga element genom tillägg av ljus. Hans vision för Alingsås är att komponera ett verk där det förflutna blir obekant närvarande för en stund.