Jasmina Memić, verksam i Bosnien och Hercegovina

Jasmina är arkitekt och ljusdesigner med över 15 års internationell erfarenhet.

Hon jobbar med att belysa kulturarv, offentliga platser och skolor samt specialiserat sig på interaktiv teknikutveckling.

Hon examinerades från the Faculty of Architecture, University i Sarajevo och fortsatte därefter med sin forskarutbildning inom ljusdesign på La Sapienza University i Rom.

På Academy of fine Arts i Sarajevo, jobbar hon som assisterande lärare på kursen för ljus och design. Under tiden startade hon ”Light Art movement”, där studenter skapar installationer eller pop-up utställningar på allmän plats. Målet är att använda belysning som verktyg för att skapa kreativa verk. Att interagera ljuskonst i publika områden ger konstnärerna möjlighet att utrycka sig själva. Ljuskonst skapar en annan bild av staden, påverkar atmosfären och stämningen, inspirerar och ändrar perspektiv på ett fantastiskt unikt sätt.

”Jag brinner för design, ljus, konst och arkitektur. Det är meningsfullt för mig att jobba med studerande och leda deras kreativa processer. Det är alltid utmanande och inspirerande att samarbeta på internationell nivå. Jag ser fram emot rollen som workshop ledare och att få samarbeta med andra professionella ljusentusiaster”, säger Jasmina.