Linus Lopez, verksam i Indien

Linus har varit partner i företaget Lirio Lopez Lighting Design Consultants sedan han tog sin civilingenjörsexamen 1991. Några år senare tog han även sin magisterexamen inom arkitektonisk belysning och projektledning från Wismar, Tyskland. Genom åren har Linus arbetat med över hundra arkitektoniska ljusdesignprojekt. Allt från sjukhus och lyxhotell till flygplatshangarer och Delhis tunnelbanestationer, från storskaliga bostadsområden till enskilda bostäder och med en mängd olika kommersiella projekt.

Lirio Lopez Lighting Design Consultants är nu ett av de ledande företagen i Indien inom arkitektonisk ljusdesign med flera prisbelönta projekt.

Han har presenterat sitt arbete och forskning på ett flertal internationella belysningskonferenser och event.

Linus har spelat in en video-serie i 6 delar på Youtube som heter ”Spread the Light” tillsammans med STIR.

Linus är medlem i International Association of Lighting Designers (IALD) och sitter i arbetskommittén för Lighting Designers Association of India India (LiDAI).

”Anledningen till att jag vill vara Workshopledare i år är för att jag älskar ljus i alla dess former. Jag kommer alltid vilja lära mig mer. Jag har länge följt workshopen på håll och sett hur mycket interaktioner och lärdomar det genererar”, säger Linus.