Nick Dankers, verksam i Nederländerna

Nick Dankers arbetar som ljusdesigner hos Living Projects i Breda, i Nederländerna. Så länge han kan minnas har han alltid varit intresserad av belysning. ”Vad som startade med en liten hemmagjord installation med LED-teknik, ledde sedan till att ljussätta landmärken och historiska byggnader i Nedländerna”, säger Nick.

Efter några år i teatervärlden började han specialisera sig på ljusdesign, kända landmärken, offentliga utrymmen och evenemang. Nu arbetar han med det han älskar mest, att försköna utrymmen med konst och ljussättning.

Nick är en återkommande gästföreläsare på The Lighting Design Academy och på Signify´s Lighting Application Center. Han föreläser gärna om vikten av bra belysning i samhället.

Nick deltog i Lights in Alingsås workshop som student 2019 och han visste direkt att han ville komma tillbaka till Alingsås som workshopledare. Hans vision är att dela med sig av sin kunskap inom belysning, prototyper, programmering och presentationer samt det viktigaste, en rolig vecka med många skratt och erfarenheter för livet.