Erin Slaviero

Erin Slaviero – Förenade Arabemiraten

Erin är en australiensk ljusdesigner som bor i Dubai. Hon arbetar på Nulty - Lighting Design Consultants och har varit ljusdesigner sedan 2012. Erin arbetar med olika projekt inom detaljhandel, gästfrihet och medborgerliga, kommersiella, bostads- och offentliga områden över Australien, Asien, Europa och Mellanöstern. Förutom sin yrkeserfarenhet var hon del av ett av de yngsta oberoende designlagen i Vivid Festival, Australien 2015 och 2016, och skapade två IES-prisbelönta installationer.

År 2017 blev hon utsedd av tidningen Lighting Magazine som en av årets lovande designers ”40 under fyrtio”. Tidningen utser varje år 40 designers över världen som är under 40 år som har gjort något utmärkande och som de tror kommer att göra många lysande verk i framtiden.

Erin tycker om att få arbeta ut detaljerna i ett belysnings schema. Hon tycker att det är som att lösa ett roligt pussel. Hon tror att hon kommer att få nytta av sina ”pussel-mästar-kunskaper” som Workshop Head. Med dessa kunskaper kan hon få fram det bästa ur studenterna för att förverkliga deras okonventionella och ibland nyckfulla idéer.

När Erin studerade sin Masters of Lighting Design tyckte hon att den praktiska delen av utbildningen var den roligaste, att få experimentera på plats är det bästa och roligaste sättet att lära sig och utveckla nya idéer på. Det är ett bra och effektivt sätt att arbeta och lösa problem under tidspress. Samtidigt som man inte bara undervisar och vidarebefordrar kunskap, lär man sig från elevernas kreativitet under de utmaningar de möter tillsammans som ett designteam. Det ett perfekt tillfälle för personlig utveckling.

Erin se fram emot att få vara en del av Lights in Alingsås 2019!