Jim Farula

Jim Farula - Sverige

Jim har över 30 års erfarenhet av att arbeta med belysning i all dess form, genom evenemang, musik, teater och genom ett arkitektoniskt perspektiv.

Allt började när han studerade Environmental Design and Architecture vid Suny Oswego University och Cornell University 1977–1982 i NY, USA.

Idag arbetar han på företaget Informationsteknik i Stockholm som ljusdesigner. Företaget är en av Sveriges ledande leverantörer av kundanpassade lösningar av ljud, belysning och bildteknik.

Under åren har Jim arbetat med olika projekt i Sverige, med design och idrifttagande av Kaknästorget, Tekniska Museet och Tele 2 Arena i Stockholm. Hans senaste projekt är en omprogrammering av Mall of Scandinavia i Solna, Sverige.

Jim har varit i Alingsås flera gånger tidigare och har varit en del av Lights in Alingsås Workshop genom åren som programmerare. Jim ser fram emot att ha en annan roll i år - Att få vara Workshop Head och leda en grupp studenter på egen hand. Tillsammans kommer teamet uppfylla Jims vision till en installation och han ser fram emot att påbörja arbetet.