Kapil Surlakar

Kapil Surlakar - Indien

Kapil jobbar som Architectural Lighting Designer i Goa, Indien och han är director of Design på Light @ Work Design Consultants. Det är ett designbaserat företag som specialiserar sig på att tillhandahålla bra belysningslösningar för arkitektoniska, urbana- och andra relaterade projekt.

Kapil studerade på Wismar University i Tyskland och han var medlem i PLDA innan den upplöstes. Som medlem av PLDA deltog han i Lights i Alingsås som Workshop Head 2009. Kapil och hans team gjorde installationen "Garden of Memories - Minneslunden".

Han är en del av en grupp i Goa, som arrangerade ljusevenemanget Lights in Goa i februari 2019. Det är ett evenemang som är skapat av Lighting Professionals åt Architectural- och Lighting Professionals. När Lights ni Goa skapades 2009, var Lights i Alingsås inspirationsfaktorn. Kapil undervisar även ibland kurser i ljusdesign på Goa college of Architecture och trivs med att interagera med studenterna. 

Med 15 års erfarenhet av professionellt arbete, vill han vara en del av årets upplaga av Lights in Alingsås. Han kommer att dela med sig av sin kunskap om armaturer och design, men även de tekniska och konceptuella förhållningssätten han har lärt sig genom åren.