2020-05-28


Ett annorlunda Lights in Alingsås 2020


I en annorlunda värld blir även Lights in Alingsås något annorlunda.

Det blir ett evenemang med fokus på ljus och lokal samverkan i höst. Lights in Alingsås värnar om att lysa upp Alingsås i oktobermörkret och hoppas att höstens upplaga ska bli en positiv återstart för samhället och Alingsåsborna.

Med tanke på de rådande omständigheterna kan inte workshopen hållas som vanligt med internationella designers och studenter som reser till Alingsås. Omfattningen av de experimentella ljussättningarna blir därför något mindre, men inriktningen på upplevelse av ljuset i stadsbilden består. Det finns också förhoppningar om fortsatt samarbete med studenterna på El och- energiprogrammet på Alströmergymnasiet.

– Vi skall inte bidra till folksamlingar, men vill gärna bidra till att människor kommer ut individuellt eller i mindre grupper och får uppleva ljuset i oktober såsom vi gjort i Alingsås de senaste 20 åren, säger Jan Olofzon, VD på Alingsås Energi.Vi vill göra detta tillsammans för Alingsås, med och för turism- och näringsliv.

Årets ljusdesigners som presenterades i slutet av mars har fått erbjudande om att komma tillbaka nästa år.

– Vi behöver, som alla andra i branschen har fått göra, tänka nytt och vara innovativa, säger Event Manager Camilla Boström.  Vi kommer inte att arrangera några guidade turer i grupp, men vi kommer att göra en större digital satsning i Lights in Alingsås-appen så man kan få sin guidade tur därigenom.

 

Nya datum: Lights in Alingsås startar den 1 oktober och avslutas 1 november, 2020.

 

Klicka dig vidare för att läsa pressmeddelandet på ”My news Desk”.

Fler nyheter/

Find the Lights – årets tema för Lights in Alingsås

Upptäck ljuspunkterna i vardagen När mörkret omkring oss växer är det viktigt att minnas alla de ljuspunkter vi faktiskt har.

Ett annorlunda Lights in Alingsås 2020

I en annorlunda värld blir även Lights in Alingsås något annorlunda.