2019-11-27


Lights in Alingsås är en av finalisterna i prestigefylld ljusdesigntävling


Lights in Alingsås är en av fem finalister i kategorin Event i (d)arc awards.

Arrangören är den internationella tidskriften arc magazine, som är en av världens mest lästa och respekterade ljusdesignpublikationer.

Varje år tävlar man i följande kategorier : Structure (struktur), Places (plats), Spaces (rum), Art (Konst) Event (evenemang) och Kit (arkitektonisk inom -och utomhusbelysning).

Enbart etablerade ljusdesigners och ljuskonstnärer får rösta på bidragen och man får inte rösta på sitt eget eller sitt företags bidrag.

Kategorin Event innefattar tillfälligt evenemang eller tillfällig samling av installationer där det huvudsakliga uttrycksmedlet är ljus (ex. ljusfestivaler, workshops eller andra ljusdesignevenemang).
Bland de 12 bidragen i kategorin är Lights in Alingsås, efter att röstningen avslutades den 15 november, nu placerat i topp 5.

” Vi är väldigt stolta att vi har tagit oss vidare till en av finalplatserna. Det visar på hur stort Lights in Alingsås är i branschen och att det har spridit sig i världen under de 20 år som evenemanget har arrangerats”, säger Margaretha Stenmark, ljusdesigner på Alingsås Energi .

Vinnarna utses under galan (d)arc night i London den 5 december 2019.

Här kan man se samtliga bidrag : https://darcawards.com/event/ .

Fler nyheter/

Årets ljusdesigners/Workshop Heads utvalda

I slutet av mars kommer sju ljusdesigners från sex länder till Alingsås för det så kallade koncept mötet.

Vi söker guider till Lights in Alingsås

Har du ett flexibelt schema och tycker om att träffa nya människor? Gillar du att prata inför större grupper? Är du social och ansvarstagande? Då passar du bra in i vår härliga guidegrupp.