2024-04-04


Stipendiat-ansökan för höstens workshop är nu öppen


Ta chansen och få en unik erfarenhet av att bygga ljusinstallationer i full skala 28 september – 5 oktober. När du medverkar i Lights in Alingsås workshop får du arbeta tillsammans med internationellt verksamma ljusdesigners och andra studenter från hela världen.

Att medverka i Lights blir en värdefull del av din utbildning och du får en fin merit till CV:et. Du får möjlighet att arbeta med experimentell ljusdesign och visa upp den för en stor publik. Själva workshoppen pågår under sju dagar och är mycket intensiv och lärorik. I korthet innebär en medverkan i Lights:

  • Praktisk erfarenhet av att jobba i team med professionell ljussättning
  • Professionell handledning av internationellt verksamma designers
  • Följa processen av ett autentiskt projekt i skala 1:1
  • Möjlighet att jobba med offentliga miljöer
  • Chans att knyta branschkontakter
  • Tillgång till den senaste tekniken

Varje år får 40 studenter från KTH, JTH och andra universitet runt om i världen, var sitt stipendium från Alingsås Energi för att kunna deltaga i Lights in Alingsås workshop. Stipendiet omfattar utbildning, seminarier, luncher och enklare boende under veckan. Ansök om ett stipendium här.

Är du student och vill få en garanterad plats till workshopen och kan betala avgiften på egen hand? Registrera dig direkt här.

Är du redan verksam i branschen, är klar med din utbildning och vill delta i workshopen? Registrera dig direkt här.

Fler nyheter/

En ljuspromenad i mytologins tecken

Ljusinstallationerna skapas på temat mytologi och ska hänföra besökarna med berättelser om väsen, trolldom och gudar eller andra sagor.

Välkommen till mytologins magiska värld

Mytologins magiska värld är temat för Lights in Alingsås i höst när ljusfestivalen firar sin 25:e upplaga.