2023-12-04


Vinnare i Sparbanken Alingsås Instagramtävling korad


@mafalda_h__photography är förstapristagare i Sparbanken Alingsås Instagramtävling under Lights in Alingsås 2023. Mafalda vinner en Lights-cykel!

Juryns motivering:
Tänk att kunna få röra vid regnbågen och finna den beryktade skatten vid regnbågens slut, en dröm för många. Regnbågens budskap är global mångfald. Alla människor på jorden, oavsett ras, kön, sexuell läggning, utbildning och så vidare har lika värde. Alla färger är lika viktiga i regnbågen. Regnbågen finns som flagga, där de olika färgerna ofta representerar värden som mångfald, inkluderande, hopp och längtan. En skatt vi alla blir rika på ❤️.

Vem är du?

Jag är från Lissabon i Portugal. Vi flyttade till Göteborg pga. min mans arbete och vi har bott här i två år nu. Före det bodde vi i Spanien och Malaysia. Jag trivs verkligen här. Det är totalt annorlunda mot de andra ställena jag har bott på. Jag är en amatörfotograf och jag älskar att resa och promenera runt i olika städer för att lära känna ställena och människorna som lever där.

Hur kom du på motivet till bilden?
Jag fick syn på barnet, som lekte med regnbågen. Hans nyfikenhet inför färgerna fångade mitt intresse. Hans reaktioner och uttryck förändrades inför de olika färgerna.

Är det första gången du besöker Lights?
Nej, vi gick även förra året.

Kul, så vad tycker du om årets installationer?
Jag gillade framför allt Stampens Kvarn. För ljuset men också för ljudet.

Varför gillar du Lights?
Jag tycker det är ett väldigt fint initiativ och ger en annan vinkel och atmosfär i staden. Det är intressant hur Alingsås förändras under Lights. Och det är roligt att se hur människor ingeragerar med varandra vid installationerna.

Tack Mafalda, för din härliga energi och att du deltog i tävlingen. Vi hoppas att du kommer tillbaka nästa år!

Andra pristagaren heter @Annamoto och tredje pristagaren heter @A1d9a9m3. De vinner var sin Lights-bok: Tjugo ljusår från Alingsås.

Fler nyheter/

Årets ljusdesigners/Workshop Heads utvalda

I slutet av mars kommer sju ljusdesigners från sex länder till Alingsås för det så kallade koncept mötet.

Vi söker guider till Lights in Alingsås

Har du ett flexibelt schema och tycker om att träffa nya människor? Gillar du att prata inför större grupper? Är du social och ansvarstagande? Då passar du bra in i vår härliga guidegrupp.