2023-04-01


Lights in Alingsås vann årets bästa ljusdesignevent


Under torsdagens prisutdelning på [d]arc awards i London tog Alingsås Energi emot första priset för 2022 års bästa ljusdesignevent i konkurrens med många andra internationella evenemang.

Arrangören är den internationella tidskriften arc magazine, som är en av världens mest lästa och respekterade ljusdesignpublikationer.

Varje år tävlas det i följande kategorier: Structure (struktur), Places (plats), Spaces (rum), Art (Konst) Event (evenemang) och Kit (arkitektonisk inom -och utomhusbelysning).

“Vi är glada och stolta över att komma på första plats och tacksamma mot alla branschkollegor som har röstat på oss. Det visar att Lights in Alingsås har en självklar plats i ljusdesign-världen”, säger Camilla Boström, eventansvarig för Lights in Alingsås.

Juryn består av verksamma inom branschen. Enbart etablerade ljusdesigners och ljuskonstnärer får rösta på bidragen och man får inte rösta på sitt eget eller sitt företags bidrag.

“Vårt koncept att kombinera en workshop med internationella ljusdesigners och studenter för att skapa Lights in Alingsås är världsunikt och vinsten är ett kvitto på att vi gör något bra, att vi satt Alingsås på världskartan”, säger Maria Björsson, övergripande projektledare för Lights in Alingsås.

Alla tävlande bidrag hittas här.

Fler nyheter/

Årets ljusdesigners/Workshop Heads utvalda

I slutet av mars kommer sju ljusdesigners från sex länder till Alingsås för det så kallade koncept mötet.

Vi söker guider till Lights in Alingsås

Har du ett flexibelt schema och tycker om att träffa nya människor? Gillar du att prata inför större grupper? Är du social och ansvarstagande? Då passar du bra in i vår härliga guidegrupp.