2022-11-04


Vandalisering och stölder på Lights-slingan


Vid flera upprepade tillfällen de senaste två veckorna har en eller flera personer vandaliserat årets installationer. En del armaturer har till och med stulits.
 
– Detta är installationer som det ligger många timmars hårt arbete och planering bakom. Det är tråkigt att de inte kan få stå ifred. Händelserna är polisanmälda, meddelar Event Manager Camilla Boström.
 
Alingsås Energis tekniker är ute och ronderar slingan varje morgon för eventuella driftfel samt försöker återställa vad som kan ha skett kvällen innan. Även Securitas är ute på slingan varje kväll.
 
– Om stölderna fortsätter får vi se om vi måste dra ner på evenemanget till nästa år, kanske bara ha hälften så många siter, om vi måste lägga halva budgeten på bevakning, säger Frida Almqvist, Workshop Manager.
 
Vi vill be allmänheten hålla ögonen öppna så att vi kan fortsätta med vårt kära Lights! Tänk vad mörkt Alingsås hade varit under oktober utan detta evenemang.

Fler nyheter/

En ljuspromenad i mytologins tecken

Ljusinstallationerna skapas på temat mytologi och ska hänföra besökarna med berättelser om väsen, trolldom och gudar eller andra sagor.

Välkommen till mytologins magiska värld

Mytologins magiska värld är temat för Lights in Alingsås i höst när ljusfestivalen firar sin 25:e upplaga.